Wat is paardencoaching?

 Paardencoaching is het coachen van mensen d.m.v. inzet van paarden. Tijdens een coachsessie kom je in contact met paarden en kun je samen met je coach werken aan uiteenlopende hulpvragen.

 

Het bijzondere aan paarden is dat ze geen onderscheid maken tussen mens of dier. Als je samen met een paard in de ring staat, zullen ze je direct opnemen in de kudde. Als een paard  merkt dat je spanningen of een bepaalde pijn bij je draagt, zal het paard hier onmiddellijk op reageren. Ze zullen je direct proberen te helpen, om je zo als deel van de kudde weer sterk te maken. Paarden kunnen helpen om je balans weer terug te vinden.

 

Een paard leeft in het hier en nu, is altijd eerlijk en kijkt naar mensen zonder vooroordelen. Paarden accepteren je zoals je werkelijk bent, en je hoeft geen verhaal op te hangen. Zonder er een oordeel aan te verbinden, laten paarden zien wat zij voelen bij gedrag en houding. Het werken met paarden houdt in dat je aan jezelf moet werken. Duidelijkheid, helderheid, ondubbelzinnigheid, het laten zien van je eigen persoonlijkheid; dat zijn de kwaliteiten die een paard (en zeker een hengst) ontzag geven en door hem herkend worden. Boosheid, irritatie en ongeduld zijn menselijke emoties waar paarden geen raad mee weten.

Paarden kunnen niet liegen. De eigenschap vertegenwoordigt wel één van de belangrijkste therapeutische waarden. Paarden communiceren 99% van hun gevoelens door hun lichaamstaal. Daardoor zijn ze in staat weer te geven wat mensen met hun lichaamstaal uitdrukken. Ze spiegelen glashelder!

 

Tijdens de coachsessies bij Cindy Schipper zorgt fungeert het paard als spiegel, en krijg je inzicht krijg in mogelijke verbeterpunten. Dit kan confronterend zijn, het paard laat immers zien wie je werkelijk bent. Maar voor velen is een coachingsessie met paarden een openbaring en kom je echt in contact met jezelf!

 

Voor Coachingsessies met paarden hoef je geen ervaring te hebben met paarden. De paarden zijn speciaal voor dit doel getraind en je staat onder professionele begeleiding van Cindy Schipper.

Een coachsessie met paarden is een fantastische ervaring om jezelf beter te leren kennen!