Paarden en autisme

 

Paarden hebben een bijzondere werking op mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Kinderen die in de omgang als “moeilijk hanteerbaar” worden omschreven, komen zichtbaar tot rust wanneer zij in contact komen met paarden.  Ook kinderen met andere psychiatrische diagnoses als ADHD komen in lijf en hoofd tot rust bij de paarden.

 

 

 

Regelmatig komt er in de media positieve berichtgeving over de bijzondere werking van paarden bij autisme. En gelukkig, de resultaten zijn verbluffend!

 

Cindy Schipper zorgt is gespecialiseerd in coaching en begeleiding van kinderen (en volwassenen) met de diagnose Autisme, PDD-NOS, Stoornis van Asperger of MCDD en heeft hiervoor haar eigen unieke behandelmethode. Hierbij staat “zijn wie je bent”,  “niet praten maar doen”en “kunnen zijn wie je bent” centraal. Voor ieder individu wordt een eigen behandelplan opgesteld met haalbare doelen waaraan gewerkt kan worden.

 

 Hierbij kunt u denken aan:

-          Grenzen leren stellen

-          Verminderen van angsten

-          Gevoelens leren herkennen

-          Leren omgaan met frustraties en boosheid

-          Verminderen van dwangmatig gedrag

-          Bevorderen van ontspanning

-          Hulp leren vragen

-          Verbeteren van de motoriek

-          Leren rekening houden met de ander

 

 

*Coaching voor kinderen met een ASS stoornis zijn altijd 1-op-1 sessies en vinden plaats in een rustige, vertrouwde omgeving.