Over Cindy Schipper

Graag stel ik mij even aan u voor! Mijn naam is Cindy Schipper, 28 jaar oud en woonachtig in Ursem. Zolang als ik mij kan herinneren zorg ik graag voor mensen.

 

Na mijn middelbare schoolperiode en het voltooien van mijn opleiding tot grafisch vormgever merkte ik dat “het zorgen” bleef kriebelen en ben ik in 2012 de opleiding  “Medewerker Maatschappelijke zorg gaan volgen. Tijdens deze studie heb ik veel gewerkt met meervoudig complex gehandicapten. In 2014 heb ik deze studie afgerond met een diploma.

 

Naast mijn liefde voor het zorgen heb ik al jaren mijn passie voor dieren. Vanaf kind af aan was ik  al veel te vinden tussen de dieren op de boerderij. Later heb ik dan ook meerdere bijbaantjes gehad op verschillende boerderijen waardoor ik bijna dag en nacht bij de paarden, koeien en schapen was.  Het was dan ook niet gek, dat ik tijdens mijn opleiding en de werkzaamheden in de zorg het werken met dieren miste. Want één ding was voor mij zeker geworden: een combinatie tussen zorg en dieren was helemaal voor mij weggelegd.

 

Vanuit die gedachte ben ik de opleiding tot paardencoach gaan volgen, zodat ik mijn twee passies samen kon voegen.  Spiegelen met paarden leek me prachtig, want paarden zijn niet bevooroordeeld, hebben geen mening over uiterlijk of innerlijk maar kijken naar wie je bent! Hoe je overkom op het paard zullen zij je laten zien, zowel voor kinderen als volwassenen. Op 1 februari 2016 heb ik het diploma mogen ontvangen, en vanaf dat moment geef ik als zelfstandige coaching en begeleiding met en zonder paard. In Ursem (NH) beschik ik over een stal met zes paarden, en geef ik coaching en begeleiding aan iedereen met een hulpvraag.

 

Ondertussen zit ik niet stil, en blijf ik studeren. Hier een opsomming van mijn behaalde opleidingen:

 

2016 Chiron Hulpverlener (paardencoach opleiding)

 

2016 Specialisatie veiligheid en agressie training

 

2017 Freestyle basis instructeur niveau 1 (grondwerk, dubbele lijnen en loswerken) bij Freestyle Academy Emiel Voest

 

2018 KNHS instructeur paardensport basissport ORUN 3 bij Freestyle Academy Emiel Voest

 

9-2018 Specialisatie Anders Leren Met Paarden

 

10-2018 Horse Boy methode 1

 

6-2019 KNHS instructeur paardrijden gehandicapten

 

7-2019 Horse Boy methode 2

 

8-2019 Specialisatie trailerladen bij Freestyle Academy Emiel Voest.

 

9-2019 Horse Boy methode 3

 

En wist u dat u ook bij mij terecht kunt voor dagbesteding en individuele begeleiding?

 

Want wat is er nu mooier om iemand met een hulpvraag met dieren te kunnen helpen? Ik zou het niet weten!