Paarden en autisme

Cindy Schipper is gespecialiseerd in een viertal methoden. Duorijden, Lange lijnen, Sensorisch werk en vrijheidsdressuur. Deze methoden hebben bewezen heel goed te werken bij kinderen met autisme en andere stoornissen als ADHD, ADD, PTSS.

Veel bijkomende problemen als het stimmen, driftbuien en de neurologische stormen verminderen sterk of verdwijnen helemaal. Vaak gaan kinderen voor het eerst praten terwijl ze op het paard zitten of liggen.

Duo rijden 

Het kind zit voorop bij Cindy op het zadel en door de bewegingen van het paard maken ze het hormoon exytocine aan en dit verlaagt hun stress. Hierdoor ontstaat er weer ruimte tot leren. Vanuit het zadel leren we de kinderen spelletjes met regels, perspectief nemen / verplaatsen in een ander en kunnen we ze allerlei kennis en vaardigheden leren die ze thuis en op school nodig hebben.

 

Lange lijnen

 

Als kinderen te groot worden om samen op het zadel te zitten, gaan we achter het paard lopen met lange teugels, met het kind alleen in het zadel. Hierbij gaan we de onderwijsmethode “anders leren met paarden” gebruiken, om brengen we allerlei kennis als  spelling, rekenen, breuken, klokkijken en mindset bij. Het leren van kennis en vaardigheden, het opkomen voor jezelf en volgen van je passie krijgen een steeds belangrijkere plek

 

 

Sensorisch werk

 

Het zitten/liggen en knuffelen op en met de paarden heeft het sterke effect om de prikkel gevoeligheid te verminderen. Door het directe contact, de diepe druk te combineren met massagetechnieken kom je even echt goed tot rust.

Vrijheidsdressuur

 

Trucjes doen met paarden lokt interactie en communicatie uit. Wanneer kinderen merken dat ze met één gebaar of één woord een grote reactie kunnen uitlokken, motiveert dit om meer te gaan communiceren.

 

Achtergrond Cindy Schipper

 

Cindy Schipper heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld in een specialist in het werken met paarden en autisme. Ze heeft o.a. diploma’s en certificaten in:

 

 

 

 

 

 

  • -        Instructeur Grondwerk, dubbele lijnen en loswerken volgens het freestyle systeem van Emiel Voest

 

  • -        KNHS ORUN 3 paardrijdinstructeur volgens het freestyle systeem van Emiel Voest

 

  • -        KNHS instructeur paardrijden gehandicapten

 

  • -        Coach onderwijsondersteuning volgens de “anders leren met paarden” methode

 

  • -        Diploma 1 + 2 + 3 volgens de methode werken met paarden + autisme